arkadaşlar eğer günün birinde yolunuz trabzona düşerse meşhur kalkan oğlu pilavından yemeden dönmeyin derim haaa birde ortaya kuru fasulyesinden isteyin beraber yiyin ben yemiş biri olarak tavsiye ediyorum on numara hadi yiyenlere afiyet olsun

Views: 12

Bu yazıya cevap verin!

Replies to This Discussion

trabzona giderken nasılsa göreleden geçeceksiniz ehhhh artık hazır pide diyarına gelmişken görelenin meşhur pidelerinden hele de görele yağlısını yemeden geçmeyin yoksa boynu bükük kalır o güzelim kavurmalı, kıymalı, peynirli karışık pidelerin nerdemi yiyeceksiniz (((deniz pide salonun))) da tadın bu lezzetleri günlerden de salıysa kurulmuş olan köy pazarından yöreye özgü tereyağlarından da alın nefis hakiki köy tereyağları pişman olmazsınız afiyet olsun not: pideleri yediniz tereyağlarını da aldınız şimdi yolculuk trabzona doğru mu eehhhhh artık sahilden bizim evimizin ordan geçerken bir selam verirsiniz değil mi efendimm ben nerden mi göreceğim sizlerin selamını yok yok ben görüp alırım selamınızı çünkü kulaklarım tatlı tatlı çınlar benim
Bir gün göreleden geçersem mutlaka uğrayacağım, o kadar güzel anlatmışsın ki sırf bu pilavı yemek için insanın gidesi geliyor.
evet evet sevgili nilay Görele de pideyi Trabzonda da pilavı yemeni şiddetle tavsiye ederim ama dediğim adreslerden biz pilavı yerken ta izmirden methini duyup gelmişler yan masadakiler izmir nere trabzon nere dememişler birde yedikten sonra izlenimlerini yazıp masaya ufak kağıda da notlarını yazıyorsun bende yazmıştım çok beğendiğime dair yakında da yalavoda yediğim nefis köftelerin adresini yazacağım benim için yediğim yemeklerin lezzeti çok önemli öyle ne olursa yiyenlerden değilim lezzetli olsun yeter sunum olsun mekan olsun önemli değill illa da lezzettttt
Kalkanoğlu mükemmel kurufasulyesı ve pilavıyla adete bir lezzet cenneti :)
sevgili nur sende meşhur kalkanoğlu pilavını kurufasulyesini tadan şanslılardanmısın ne lezzet ama değil mi methettiğim kadar yokmu canım:))))))))))
arkadaşlar sizlere derken benim yolum trabzon'a ve görele'ye düştü inşaallah bir gün sizlere de nasip olur karadeniz gezisi yarından sonra görelenin meşhur pidelerini, görele yağlısını ve trabzon'un akçaabat köftesini veeeee tadı hala damağım da olan meşhur kalkanoğlu kavurmalı pilavından,kuru fasulyesinden bol bol yiyeceğim neden mi bol bol tabii ki sizler için de yiyeceğim mutlaka sizler de yolunuz düşmese bile bir fırsat yaratın sırf bu lezzetleri tatmak için gidilir nefisssss nefissss
Ayşegül, aslında keşke yolun Tirebolu'ya düşse de orada Tirebolu 42 çay fabrikasının oradaki çay evinde hepimiz için birer çay içsen :)
canım senin dediğin çay bahçesi tirebolu da üst geçidin orda deniz kenarında ki çay bahçesimi yoksa eğer öyleyse bilmem mi hiç gidip içmezmiyim öyle bir güne denk getiririm ki semt pazarının kurulduğu gün giderim bir taşla iki kuş vururum sen merak etme sırf senin için gidip 42 no lu çayı içeceğim hem de kulaklarını çınlatacağım nur cuğum sen yoksa tirebolu'lumusun bizim şu an da bile burda ki evimiz de 42 no lu çayımız var içimi nefaseti on numara vallahi
Hayır aslında Tirebolulu değilim ama hani derler ya doğduğun yer değil doyduğun yer diye.Babam Giresun'da çalıştığı için o yöreyi az çok bilirim :) Dediğim yer deniz kenarı sayılmaz, karadeniz sahil yolu var denizle arasında... Giresun'dan Trabzon'a giderken yol kenarında fabrikanın yanında kalıyor, ha gitmişken orada bir de çaylı kek yersin artık :) evde denedim onların ki gibi olmadı, bir de fındığı hemen çekip sıcak sıcak fındık ezmesi ikram ederler ki asla hayır deme :)
canım nurcuğum ben dediğim yerde üst geçidin orda deniz kenarında içtim çayımı o dediğin yeri ancak eşim bilir o geldiğin de mutlaka gideceğim fabrikanın yanında çay içmeğe ve çaylı kek değilmi evet sıcak fındık kavurup ikramları çok güzel hiç hayır dermiyim buradan kucak dolusu selamlar canım
canım nurcuğum bu gidişim de dediğin yeri buldum yol üzeriymiş çok güzel bir çay eviydi demli çaylarımızı çaylı kek eşliğin de yedik bir de eve dönerken bir kaç pakette 42 no lu çaylarımızdan aldık evde demlemek için sıcak fındık ezmelerine söyleyecek bir şey bulamuyorum şimdi yine olsa da bolca yesem nefisti sevgilerimle canım:))
Tarifini biliyorsanız yazar mısınız?

RSS

Sponsor Bağlantı

E-mail Aboneliği

E-Posta Adresiniz:

Doğum Günleri

Bugün Doğanlar

Yarın Doğanlar

© 2012   Created by Mutfak Sırları.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service