bugünlerde kafamda beliren isteklerim yerini belirledi iş semt pazarlarına gitmekte gidince alacağım iki tane mutfakta yardımcı olacak işlerimi kolaylaştıracak alet var biri sarımsağın kabuklarını el değmeden soyan hani şu yuvarlak silikona benzer alet birde taze fasulyenin hem kenar kılçıklarını alıp hemde ikiye üçe bölüp zeytinyağlı pişirmek için hazırlayan taze fasulye doğrayıcısı bunları alıp işlerimi azaltacağım sizlerede tavsiye ederim .herkeslere kolay gelsin
kahveyi iki fincanlık yapıyosam güzel köpüklü oluyo.ama fincan sayısı çoğalınca köpük azalıyo.artıııı tek fincanlık yaparsam hiç köpük olmuyo..yoksa ben çokmu beceriksizim? hııı:))))
yok yok o ne demek hiç kimse başarısız değildir mutfaklarda canım gelibolu17 ciğim madem öyle alıver bir tane arzumun kahve makinesini bak arkadaşların nasıl da köpüklü kahvelerinin müdavimi olacaklar veyabaşka bir marka da olabilir ama ben de ki arzumun ki ve çok memnunum canım sevgilerimle
Sarımsak soyacağını biliyordum ama taze fasulye doğrayıcıyı ilk defa duydum. Enteresanmış mutlaka incelemek lazım. Paylaştığın için teşekkürler tatlım.
aaaay gökte ararken yerde bulmak bu olsa gerek dün gittiğim çubuklu da ki perşembe pazarın da anam anam o da ne ben seni senelerdir arayıp dolandım gittiğim tüm pazarlarda taze fasulye doğrayıcım şirin şirin bana bakıyor hiç beni al demiyor bile emin kendinden alınıp götürülecek yaaaa ayyy durun kızlar dedim hemen kendimi attım tezgahın önüne ne olur ne olmaz bakarsın biri benden çabuk davranıp ta alıverir benim taze fasulye soyacağımı ben kaç yıllardır hasretini çekmişim kaptırırmıyım hiç öyle dedim ama boşunaymış telaşlarım 5 ,6 tane vardı tezgahta ve benden meraklısı da yok ki kimse yüzüne bakmıyor bir ikisi sordu ne işe yarıyor diye ben anlatınca iki bayan aldı bana dua ederler taze fasulyelerini ayıklayıp doğrarken bir anda hem kılçıklarını temizleyip aynı anda z.yağlı yapmak için ikiye üçe bölüveriyor eve dönüş ve mutlu son :)))))))
yaaa ne diyon sennnnn arkadaşım?
taze fasulye ayıklayıcımı?
hadi sarımsak soyucuyu anladım ondan bendede var emme ötekini bilemedim.hiç görmedimmmm,
çokmu cahilim ben ne?
ama benimde dolmalık biberi açacağım var senin varmı?
bide şeyim var; hani böle plastik milyoncularda oluyo içine iki diş sarımsak atıyon üstündeki dalgayı çeviriyon sarımsak alttan ezilmiş olarak çıkıyo.heh bide ondan var naberrr?
havamıda attım gideyim ayşegül beni kovalamadan...
ilk sarımsak eziciden başlıyorum gelibolum 17im canım vardı yuvarlak tepesi pervane gibi hani döndürüyorsun ya ondan ben onu emekli ettim dolaplardan birinde en diplerde duruyor neden tutuyorsam onuda anlamış değilim yerini hani şu mini minnacık rendeler var ya hah işte o çok güzel sarımsak rendeliyor ve temizliği de çok kolay tavsiye ederim buzdolabımın üzerinde mıknatıs gibi yapıştı kaldı hep orda gözümün önünde duruyor geldim ikinciye dolma biberlerimi çok kolaycacık açıyorum neden mi çünkü bende de var o aletten dolmalık biber açacağının bir başka versiyonu daha var o da çok güzel kabak filan oyuyor gördüğünde al derim daha var yazayım mı ehh bu kadarlık yeter sonra kaldığımız yerden devam ederiz canımmmmm:)))))))))))